Interactieve Lezing Natuurvoedingsleer – Voeden of Vullen?

INTERACTIEVE LEZING VOEDINGSLEER

VOEDEN OF VULLEN?

Mieke Hendriks, Natuurvoedingsadviseur

In deze derde en laatste voedingsleer lezing in 2021 gaat natuurvoedingsadviseur Mieke Hendriks je meer inzichten geven in de keuze van voeding. De keuze in voeding is momenteel ontzettend groot. Vaak merken we op dat mensen uit automatisme voeding kiezen en minder bewust zijn van wat ze aan voeding binnen krijgen. Voed je jezelf, of vul jij jezelf?

Topics in deze lezing

  • leefstijl, welke gewoontes/rituelen heb je ontwikkeld ten aanzien van voeding.
  • welke voedingstoffen zijn voedend en welke vullend.
  • wat heeft jouw lijf nodig op een dag aan voedingsstoffen.
  • belastende voedingsmiddelen en ontlastende voedingsmiddelen

Eet jij ook met regelmaat tussendoortjes? Vaak is de vraag wat hierin beter is; verschillende kleine maaltijden op een dag nuttigen of 3 goed gevulde maaltijden. Wanneer weet je lijf dat je voldoende hebt gegeten en wellicht is er nog winst te behalen op de manier van eten. Denk daarbij ook aan de bereiding van jouw maaltijd. Dit zijn enkele onderwerpen die uitgebreid behandeld worden tijdens deze lezing.

Op een interactieve manier kom je te weten wat jouw lijf op een dag nou echt nodig heeft aan voedingstoffen. Ook leer je kritisch te kijken naar jouw eigen voedingspatroon, eet je uit gewoonte (vullen) of eet je bewust (voeden).  

Mieke Hendriks
Ik ben Mieke Hendriks, 35 jaar jong en woon samen met mijn partner Paul en onze lieve hond Boes in Horst aan de Maas.
Ik heb een grote passie voor alles wat met koken en voeding te maken heeft.
In 2006 hebben wij deuren van onze Kookstudio De Smidse geopend.
Na een aantal jaar de kookstudio te hebben gedraaid, in combinatie met het les geven op school, werd mij duidelijk dat ik een keuze zou moeten gaan maken. Ik heb ervoor gekozen om te gaan voor de kookstudio, met als uitgangspunt mij meer te verdiepen in voeding.

Inmiddels heb ik de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur in februari 2021 afgerond en mag ik mij voortaan Natuurvoedingsadviseur noemen.  Tijdens de opleiding kreeg ik veel inspiratie,  positieve energie en ook nieuwe inzichten ten aanzien van voeding. Bovendien heb ik zelf gemerkt wat het effect is van een veranderd eetpatroon op basis van natuurvoeding. Momenteel volg ik de opleiding ‘trainer de hormoonfactor’. Kort gezegd wat is het verband tussen voeding en hormonen en hoe kun je dit onder controle krijgen.

Nu focus ik mij op het geven van gastlessen/lezingen op scholen en bedrijven en het geven van één op één consulten aan cliënten. En in onze kookstudio organiseer ik maandelijks kook workshops met een thema wat gaat over gezonde voeding. Theorie en praktijk komen hier dan mooi samen.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 26 november 19:30 – 20:00 uur

Tarief: €25,-

Spreker: Mieke Hendriks, Natuurvoedingsadviseur

Locatie: Lively Academy

Opstelling: De ruimte wordt ingericht voor een lezing met zitplaatsen. De lezing vindt plaats in een yoga studio, om deze reden vragen wij of de schoenen uit de doen bij binnenkomt en een paar warme sokken mee te brengen of gebruik te maken van schoenhoezen. Deze zijn verkrijgbaar bij de receptie bij binnenkomst.

 Door het boeken van deze lezing ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Lively Academy.

Datum

26 nov 2021
Verlopen!

Tijd

7:30 pm - 9:00 pm

Kosten

25,00

Locatie

Lively Academy
Louis Loyenstraat 5 Maastricht
Website
https://lively-academy.com/contact

Organisator

Lively Academy
Telefoon
043 – 311 85 08
Email
info@lively-academy.com
Website
https://lively-academy.com/contact

Docent/Speaker

Click to access the login or register cheese