masterclass-mindfulness-lively-academyLively Academy

Masterclass Mindfulness – Zelf-Compassie

 

 

Leer je aandacht te trainen & de werking van je geest

 

 

Claudia Thiessen, van Pure You, geeft op dinsdag 2 mei een Masterclass over Mindfulness met als thema dit keer; Zelf-Compassie. Heb jij er ooit wel eens over nagedacht een Mindfulness Training te volgen, maar weerhield het jou omdat je niet exact wist welke meerwaarde deze investering jou zou kunnen bieden? Claudia gaat deze Masterclass verzorgen om meer beeld te kunnen creëren over Mindfulness, wat dit met jou als persoon kan doen en waarom het zo belangrijk is om ook je mind te verzorgen om een rustig, voldaan en gelukkig leven te kunnen leiden. Ook krijg je tijdens deze avond handig tips en tools die je gelijk in je dagelijkse leven kunt toepassen.

 

Masterclass Mindfulness

Tijdens deze masterclass Mindfulness, kun je proeven aan het beoefenen van Mindfulness, opfrissen of je ervaring verdiepen. Dit is een mooie kans om je eigen beoefening weer op te pakken of het te zien als inspiratie-moment en ter kennismaking met Mindfulness.

Mindfulness beoefenen, leert je jouw aandacht te richten en daarmee versterk je je zelfcompassie, rust in je hoofd en met name een veerkrachtiger omgaan met stressvolle of moeilijke situaties. Ook ondersteunt mindfulness in het (leren) loslaten. Ligt jouw interesse bij meditatie? Dan is dit een zeer mooie aanvulling om nog meer diepgang in jouw meditatie momenten te kunnen creëren. 

We besteden met name aandacht aan het ervaren en uitwisselen van die ervaring (inquiry) in de groep. Dit mag bijdragen aan het verkrijgen van (diepgaande) inzichten en ook mooie leermomenten om mee naar huis te nemen.

 

Inhoud Masterclass

De basis van mindfulness is een mildere levenshouding aannemen ten opzichte van jezelf, 0fwel zelf-compassie. Deze zelf-compassie kunnen we leren aanspreken, door het werken met de kracht van aandacht. We zullen enkele mindfulness-oefeningen hiervoor samen ervaren, waarin er gewerkt wordt met het toelaten van lastige ervaringen, zodat er ruimte komt voor acceptatie. Vanuit acceptatie kunnen we met openheid en nieuwsgierigheid, zijn met wat er zich ook maar aandient. Te leren de weerstand reactie te omarmen, die we vaak hebben op lastige ervaringen. Het omarmen zorgt er voor dat erna een verruiming in jezelf komt. De weerstand wordt zachter of lost op. Vaak duwen we weerstand weg, of maken we het groter. Het toelaten brengt ruimte en nieuwe mogelijkheden.

Hierin biedt Mindfulness een mooie basis om je innerlijke veerkracht te verruimen met zelf-compassie. Vaak wordt gedacht Mindfulness pas te kunnen doen als er rust is. Tijdens deze masterclass onderzoeken we hoe dit juist ondersteunend kan werken wanneer die rust er (nog) niet is.

 

Mindfulness TrainingsTraject

Claudia Thiessen verzorgt ook een volledige Mindfulness TrainingsTraject van 8 weken  bij Lively Academy in het najaar van 2023. Wil je echt volledig aan de slag met jezelf, het leren werken met verschillende thema’s hoe je jouw mind gezond kunt houden? Dan is dit TrainingsTraject een mooie aanrader. De Masterclass geeft een kleine introductie over deze training.

Wist je dat de gehele training regelmatig een 2e keer gevolgd wordt door mensen, die deze training al eerder gevolgd hebben? Tijdens de Masterclass neemt ze je mee in het ervaren van Mindfulness en er is telkens weer iets nieuws te ontdekken. Voor zowel onervaren, als ervaren Mindfulness beoefenaars.

Het is een mooie kans om te ontdekken hoe je Mindfulness Trainer Claudia Thiessen ervaart. 

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een manier om je aandacht te trainen en de werking van je geest te leren kennen. De geest is essentieel in ons doen en laten: is de geest onrustig, dan schieten gedachten alle kanten op, ontstaat er sneller een somber gevoel en laten we ons al snel hierin meeslepen.
Je leert hoe je geest werkt, hoe gedachtes, oordelen en emoties vaak de veroorzakers zijn van lichamelijke en geestelijke pijn, met als gevolg dat je stress ervaart.

Door het trainen van je aandacht, leer je hoe je vriendelijk kunt omgaan met die werking van je geest en kun je de manier waarop je daarmee omgaat veranderen. Je wordt je bewust wat er gebeurt en hoe je reageert in situaties, je zult een keuze gaan ervaren, waardoor het omgaan met stress steeds makkelijker wordt. Daar waar situaties je eerder met de rug tegen de muur zetten, ga je ruimte ervaren in die situaties waardoor je keuzes maakt die bij jouw passen. Binnen jouw grenzen en daarmee zonder onnodige stress.

 

 

 

Tarief

€35,00

*Lively Academy is aangesloten bij het CRKBO (beroepsinstituut) en erkend als officieel opleidingsinstituut. 

Mindfulness TrainingsTraject

Aangezien deze training aangesloten is bij het VMBN is er een mogelijkheid op vergoeding vanuit een aanvullende verzekering. Klik hier voor meer informatie. Neem contact op met jou verzekeringsmaatschappij om te informeren of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Indien je in aanmerking komt voor een vergoeding, kun je na aanmelding via de website voor deze training een factuur aanvragen door een email te sturen naar Info@lively-academy.com. 

Je ontvangt dan een factuur per email die voldoet aan de codering die je vervolgens zelf mag indienen bij jou verzekeraar. Zij zorgen voor de verwerking van de vergoeding. Let op; de vergoeding ontvang je dus altijd met terugwerkende kracht vanuit jou verzekeringsmaatschappij. Je dient vooraf het volledige bedrag aan te betalen bij het maken van de reservering.

Let op dit geldt voor het TrainingsTraject, niet voor de masterclass.

 

De masterclass gaf een goede inkijk in wat Mindfulness is en kan betekenen in je leven. Voor mij is mindfulness een kijkpunt geworden voor persoonlijke rust. – Greet

 

 

Door het reserveren van dit traject ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Lively Academy.

 

 

 

 

 

Datum

02 mei 2023
Verlopen!

Kosten

35,00

Locatie

Lively Academy
Louis Loyenstraat 5 Maastricht
Website
https://lively-academy.com/contact

Organisator

Lively Academy
Telefoon
043 – 311 85 08
Email
info@lively-academy.com
Website
https://lively-academy.com/contact

Docent/Speaker

Click to access the login or register cheese