Home Events Trajecten Workshops Masterclass Mindfulness
Masterclass Mindfulness, Claudia Thiessen, Pure You, Lively AcademyLively Academy

Masterclass Mindfulness

 

 

Leer je aandacht te trainen & de werking van je geest

 

 

Claudia Thiessen, van Pure You, komt op donderdag 2 maart een Masterclass geven over Mindfulness. Heb jij er ooit wel eens over nagedacht een Mindfulness Training te volgen, maar weerhield het jou omdat je niet exact wist welke meerwaarde deze investering jou zou kunnen bieden? Claudia gaat deze Masterclass verzorgen om meer beeld te kunnen creëren over mindfulness, wat dit met jou als persoon kan doen en waarom het zo belangrijk is om ook je mind te verzorgen om een rustig, voldaan en gelukkig leven te kunnen leiden. Ook krijg je tijdens deze avond handig tips en tools die je gelijk in je dagelijkse leven kunt toepassen.

Masterclass Mindfulness

Tijdens deze masterclass Mindfulness, kun je proeven aan het beoefenen van Mindfulness, opfrissen of je ervaring verdiepen. Dit is een mooie kans om je eigen beoefening weer op te pakken of het te zien als inspiratie-moment en ter kennismaking met Mindfulness.

Mindfulness beoefenen, leert je jouw aandacht te richten en daarmee versterk je je zelfcompassie, rust in je hoofd en met name een veerkrachtiger omgaan met stressvolle of moeilijke situaties. Ook ondersteunt mindfulness in het (leren) loslaten. Ligt jouw interesse bij meditatie? Dan is dit een zeer mooie aanvulling om nog meer diepgang in jouw meditatie momenten te kunnen creëren. 

We besteden met name aandacht aan het ervaren en uitwisselen van die ervaring (inquiry) in de groep. Dit mag bijdragen aan het verkrijgen van (diepgaande) inzichten en ook mooie leermomenten om mee naar huis te nemen.

Inhoud Masterclass

We zoomen in op de werking van mind samen met de automatische piloot, die er meestal voor zorgt dat we in een stressreactie over kunnen reageren of juist dichtklappen (maximaliseren of minimaliseren, ofwel agressief of passief reageren ipv assertief). Dit doen we met ervaringsgerichte mindfulness-oefeningen: met ankers in het hier en nu, gaan we opmerken waar de aandacht naar toe gaat.

Dat kunnen opmerken, willen we juist leren, om te komen tot een bewuste respons i.p.v de automatische respons. We gaan hieraan proeven en ervaren tijdens de Masterclass. 

Die bewuste respons  m.b.v de kracht van aandacht, brengt een innerlijke bewegingsruimte en vrijheid. Hierdoor leer je anders kijken naar jezelf en gebeurtenissen, en ondersteunt dit ook in het (leren) loslaten. De beweging van geleefd worden naar leven, of van gestuurd worden, naar zelf sturen kan dan gemaakt worden. Ook wel: kies zelf-bewust en ervaar rust.

 

Mindfulness TrainingsTraject

Claudia Thiessen verzorgt ook een volledige Mindfulness TrainingsTraject van 8 weken verdeelt over 16 weken bij Lively Academy. Wil je echt volledig aan de slag met jezelf, het leren werken met verschillende thema’s hoe je jouw mind gezond kunt houden? Dan is dit TrainingsTraject een mooie aanrader. De Masterclass geeft een kleine introductie over deze tarining.

Besluit je om deel te nemen aan de training? Dan ontvang je het bedrag van deze masterclass als korting op deze training

Wist je dat de gehele training regelmatig een 2e keer gevolgd wordt door mensen, die deze training al eerder gevolgd hebben? Tijdens de Masterclass neemt ze je mee in het ervaren van Mindfulness en er is telkens weer iets nieuws te ontdekken. Voor zowel onervaren, als ervaren Mindfulness beoefenaars.

 

Het is een mooie kans om te ontdekken hoe je Mindfulness Trainer Claudia Thiessen ervaart. Ze verzorgt een volledige training later deze maand, met 8 sessies verdeeld over een aantal weken, tot begin juli.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een manier om je aandacht te trainen en de werking van je geest te leren kennen. De geest is essentieel in ons doen en laten: is de geest onrustig, dan schieten gedachten alle kanten op, ontstaat er sneller een somber gevoel en laten we ons al snel hierin meeslepen.
Je leert hoe je geest werkt, hoe gedachtes, oordelen en emoties vaak de veroorzakers zijn van lichamelijke en geestelijke pijn, met als gevolg dat je stress ervaart.

Door het trainen van je aandacht, leer je hoe je vriendelijk kunt omgaan met die werking van je geest en kun je de manier waarop je daarmee omgaat veranderen. Je wordt je bewust wat er gebeurt en hoe je reageert in situaties, je zult een keuze gaan ervaren, waardoor het omgaan met stress steeds makkelijker wordt. Daar waar situaties je eerder met de rug tegen de muur zetten, ga je ruimte ervaren in die situaties waardoor je keuzes maakt die bij jouw passen. Binnen jouw grenzen en daarmee zonder onnodige stress.

 

 

 

Tarief

€25,00

Indien je ervoor kiest je in te schrijven voor de Mindfulness TrainingsTraject die avond, ontvang je de masterclass kosten als korting op je inschrijving.*

*let op het bedrag dient diezelfde avond voldaan te worden ter bevestiging van je inschrijving.

*Lively Academy is aangesloten bij het CRKBO (beroepsinstituut) en erkend als officieel opleidingsinstituut. 

Mindfulness TrainingsTraject

Aangezien deze training aangesloten is bij het VMBN is er een mogelijkheid op vergoeding vanuit een aanvullende verzekering. Klik hier voor meer informatie. Neem contact op met jou verzekeringsmaatschappij om te informeren of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Indien je in aanmerking komt voor een vergoeding, kun je na aanmelding via de website voor deze training een factuur aanvragen door een email te sturen naar Info@lively-academy.com. 

Je ontvangt dan een factuur per email die voldoet aan de codering die je vervolgens zelf mag indienen bij jou verzekeraar. Zij zorgen voor de verwerking van de vergoeding. Let op; de vergoeding ontvang je dus altijd met terugwerkende kracht vanuit jou verzekeringsmaatschappij. Je dient vooraf het volledige bedrag aan te betalen bij het maken van de reservering.

Let op dit geldt voor het TrainingsTraject, niet voor de masterclass.

 

 

 

Door het reserveren van dit traject ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Lively Academy.

 

 

 

 

 

Datum

02 mrt 2023

Kosten

€25.00

Locatie

Lively Academy
Louis Loyenstraat 5 Maastricht
Website
https://lively-academy.com/contact

Organisator

Lively Academy
Telefoon
043 – 311 85 08
Email
info@lively-academy.com
Website
https://lively-academy.com/contact

Docent/Speaker

Click to access the login or register cheese