mindfulness-trainingstraject-lively-academyLively Academy

Mindfulness TrainingsTraject

 

 

Leer je aandacht te trainen & de werking van je geest

 

 

 

De verzorging van je mind

We werken bewust aan ons lichaam om het fit te houden, gezond te eten en te verzorgen, maar vergeten vaak om ook onze mind gezond te houden. Tussen het lichaam en de geest / de mind hoort een goede balans te zijn, deze vullen elkaar aan. Een onbewuste,  automatische en negatieve gedachten wereld heeft effect op je lichaam en op je dagelijks leven en functioneren.

We zitten vaak teveel in ons hoofd, hebben teveel stress, piekeren te veel en dragen te veel zorgen. Ondanks deze processen in je leven kun je alsnog balans creëren tussen je lichaam en je geest. Maar hoe kun je dit het beste doen en hoe pak je dat nou precies aan? Dit is vaak het moeilijkste stuk.

Claudia Thiessen, Mindfulness Trainer van Pure You, neemt je mee in een 8- weekse Mindfulness TrainingsTraject en begeleid jou in een veilige setting en een kleine groep hoe je gedachten onder controleren kunt krijgen, gedachten kunt kiezen en vooral hoe je jouw geestelijke & gedachten wereld verzorgd. 

 

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een manier om je aandacht te trainen en de werking van je geest te leren kennen. De geest is essentieel in ons doen en laten: is de geest onrustig, dan schieten gedachten alle kanten op, ontstaat er sneller een somber gevoel en laten we ons al snel hierin meeslepen.
Je leert hoe je geest werkt, hoe gedachtes, oordelen en emoties vaak de veroorzakers zijn van lichamelijke en geestelijke pijn, met als gevolg dat je stress ervaart.

Door het trainen van je aandacht, leer je hoe je vriendelijk kunt omgaan met die werking van je geest en kun je de manier waarop je daarmee omgaat veranderen. Je wordt je bewust wat er gebeurt en hoe je reageert in situaties, je zult een keuze gaan ervaren, waardoor het omgaan met stress steeds makkelijker wordt. Daar waar situaties je eerder met de rug tegen de muur zetten, ga je ruimte ervaren in die situaties waardoor je keuzes maakt die bij jouw passen. Binnen jouw grenzen en daarmee zonder onnodige stress.

Een Mindfulness TrainingsTraject helpt dus bij het vinden van een weg die bij je past, jouw weg! Het is namelijk zo dat je door het beoefenen van mindfulness tijd voor jezelf gaat nemen en op die manier dichter bij jezelf komt te staan.
Je bent als mens niet gemaakt om voortdurend onder druk te staan en stress te ervaren, daarom is mindfulness zo krachtig in het omgaan met stress. Daarmee noem ik de mindfulness-training ook wel de stress-hanterings-training en draagt dit bij aan jouw vitaliteit en kwaliteit van leven.

 

Wanneer is deze Mindfulness TrainingsTraject geschikt?

Dit Mindfulness TrainingsTraject is geschikt voor iedereen. Op elk moment van je leven is het goed om bewust met je mind aan de slag te gaan en deze te reflecteren om nog een mooiere versie van jezelf te maken. Zeker is deze training geschikt indien je erkenning voelt in één of meerdere van onderstaande punten.

VAN KLACHT 

NAAR OPLOSSING 

moeilijk concentreren, voortdurend of vaak afgeleid

goede concentratie, focus

slapeloosheid/ slecht slapen

goede nachtrust

piekeren

gedachtes loslaten

niet ‘nee’ kunnen zeggen

grens ervaren en aangeven

ongezonde leefstijl

bewustwording: voelen wat goed voor jou is

doelloos, buiten zichzelf staan

doelgericht, in contact met jezelf

moeilijk afschakelen tussen werk en privé

balans ervaren: werk en privé, loslaten

handelen vanuit verwachtingspatronen van anderen

handelen vanuit je eigen keuzes

ontevredenheid

tevredenheid

disfunctionele controle

gezonde controle

gestrest en gespannen

gezonde stress en ontspanning

Deze training is geen (groeps)therapie, problemen uit het verleden kunnen soms zijdelings aan de orde komen. Centraal staat het opmerken van onprettige en prettige ervaringen in het NU, op DIT moment. Voorgaande genoemde oplossingen zijn meestal een gevolg en niet zo zeer een doel op zich. Een gevolg van het leren aandacht richten. Bovenal gaat het er in de training om, om te oefenen/ focussen van milde en vriendelijke aandacht.

Duur Traject

Deze training bestaat uit 8 lessen die verdeeld zijn over 16 weken. Eens in de twee weken heb je een les, waardoor je in de tussenweek voldoende tijd hebt om het geleerde toe te passen in je dagelijkse leven én voldoende tijd hebt om eventuele huiswerk opdrachten uit te werken.

Inhoud Traject
  • Begeleide aandacht oefeningen
  • Mindful bewegingsoefeningen
  • Oefeningen om het bewustzijn in het dagelijkse leven te vergroten
  • Oefeningen gericht op het anders omgaan met stress, pijn, vermoeidheid en lastige emoties
  • Theorie over de omgang met stress
  • Individuele aanwijzingen
  • Uitwisselen van ervaringen in een groep
  • Een werkboek waarin de theorie per sessie beschreven staat en mindfulness-oefeningen voor thuis 
  • Onbeperkt water, thee en iets lekkers voor tussendoor

Na aanmelding voor dit TrainingsTraject ontvang je een vragenlijst die ingevuld retour gezonden mag worden. Op deze wijze kan de Mindfulness Trainster zich voorbereiden op de groep samenstelling, intenties en achergronden.

 

Tarief

Early Bird Tarief €450,-*

*bij boekingen tot 4 september

Regulier tarief €485,-*

*boekingen vanaf 4 september

*Lively Academy is aangesloten bij het CRKBO (beroepsinstituut) en erkend als officieel opleidingsinstituut. 

Aangezien deze training aangesloten is bij het VMBN is er een mogelijkheid op vergoeding vanuit een aanvullende verzekering. Klik hier voor meer informatie. Neem contact op met jou verzekeringsmaatschappij om te informeren of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Indien je in aanmerking komt voor een vergoeding, kun je na aanmelding via de website voor deze training een factuur aanvragen door een email te sturen naar Info@lively-academy.com. 

Je ontvangt dan een factuur per email die voldoet aan de codering die je vervolgens zelf mag indienen bij jou verzekeraar. Zij zorgen voor de verwerking van de vergoeding. Let op; de vergoeding ontvang je dus altijd met terugwerkende kracht vanuit jou verzekeringsmaatschappij. Je dient vooraf het volledige bedrag aan te betalen bij het maken van de reservering.

 

 

 

Door het reserveren van dit traject ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Lively Academy.

 

 

 

 

 

Datum

27 okt 2023 - 15 dec 2023

Kosten

€450.00

Labels

Early Bird

Locatie

Lively Academy
Louis Loyenstraat 5 Maastricht
Website
https://lively-academy.com/contact

Organisator

Lively Academy
Telefoon
043 – 311 85 08
Email
info@lively-academy.com
Website
https://lively-academy.com/contact

Docent/Speaker

Click to access the login or register cheese