Home Aanbod Opleidingen Vinyasa Yoga Teacher Training RYS200
Vinyasa Yoga teacher Training RYS200 Marlene Henny Lively AcademyLively Academy

Vinyasa Yoga Teacher Training RYS200

VINYASA YOGA TEACHER TRAINING

RYT 200 MET MARLENE HENNY

Wij hechten veel waarde aan persoonlijke aandacht. Om deze reden werken wij met kleine groepen van maximaal 14 deelnemers. Op deze wijze komt iedere student aanbod tijdens de training. Er is voldoende tijd om de volledige aandacht te kunnen verdelen en elke student wordt gezien, vragen beantwoord kunnen worden en er ook een fijne groepssfeer opgebouwd kan worden.

Op vrijdagavond 19 november 19:00 uur is er een kennismakingsavond. Tijdens deze avond geeft Marlene een korte introductie over de opleiding, is er ruimte om je vragen te stellen en kun je een impressie krijgen van de opleidingslocatie. Wil je er graag bij zijn? Meld je dan aan bij Kelly via Info@lively-academy.com

Deze speciaal ontwikkelde 200 uurs Vinyasa Yoga Teacher Training geeft je een creatieve basis in het lesgeven en een gedegen begrip en kennis van Vinyasa Yoga. De training bereidt je voor om op een dynamische manier vinyasa yoga te gaan doceren. Het biedt je ook een sterke basis in yoga asana’s, waaronder: yoga-alignment, yoga-anatomie, yogafilosofie en de Vinyasa Yoga principes en hoe je deze yogastijl kunt onderwijzen en kunt vertalen in je leven. Ook als je geen passie hebt voor het lesgeven is deze opleiding zeer geschikt om meer verdieping en kennis in jouw yoga practice te ontwikkelen en volop te genieten in het proces van zelfontwikkeling en transformatie tijdens deze opleiding.

Je gaat de vaardigheden leren om in de toekomst op een veilige en kwalitatieve manier yogalessen te kunnen geven en te kunnen onderwijzen op een harmonieuze manier die de essentie van yoga op een creatieve, humoristische en nuchtere wijze zal overbrengen.

We behandelen yogafilosofie, de geschiedenis van vinyasa yoga, asana-alignment en toegepaste anatomie. Lesgeven wordt geoefend in de groep als ook in persoonlijke studiegroepen.

De opleiding is een gecertificeerde 200-uurs yoga docentenopleiding en is zorgvuldig ontworpen door Marlene Henny. Deze opleiding is opgezet om je te inspireren om yogales te gaan geven, maar ook om je eigen yoga practice naar een hoger niveau te tillen.

“Ik heb deze training zorgvuldig ontworpen om je te inspireren om niet alleen yoga te geven, maar ook om je yogapractice naar een hoger niveau te tillen, nieuwe inzichten te verwerven in de beoefening van yoga en hoe je dit kunt toepassen bij het lesgeven van yoga. Het zal op zichzelf een transformationele ervaring zijn voor je lichaam en geest. ” Marlene Henny

Wat biedt deze training jou?

Je ontwikkelt een solide basis van praktijk en ervaringskennis om met vertrouwen les te kunnen gaan geven.

Deze training zal je niet alleen aanmoedigen om dieper in je eigen practice te duiken, maar het zit vol met toepasbaar materiaal zodat je door kunt gaan en yoga op je eigen manier kunt gaan delen. We bieden je waardevolle vaardigheden om een zelfverzekerde en krachtige docent en een bron van inspiratie te worden.

INHOUD

Deze 200 uur Vinyasa Teacher Training biedt:

 • De principes van Vinyasa Yoga
 • Yoga asana en alignment
 • Oefenen van Vinyasa – kenmerkende yogahoudingen en zonnegroeten
 • De essentie van Flow – het verbinden van de yoga houdingen op de ademhaling en de transities
 • Dynamsche Vinyasa Flow Yoga Sequences
 • Voordelen en ‘red flags’ van yogahoudingen
 • Het energetische lichaam
 • Effectieve onderwijspunten
 • Pranayama (ademwerk)
 • Leren om yogahoudingen en -lessen voor verschillende niveaus op te zetten en te werken met aanpassingen
 • Restorative Yoga
 • Slow Flow Yoga
 • Yogafilosofie
 • Yoga-anatomie
 • Het opzetten van een yoga les
 • Basisprincipes van yoga-reeksen
 • Planning en structuur
 • Hoe je jezelf positioneert in de klas
 • Hoe je studenten in de ruimte van yoga brengt

Notitie: je ontvangt observatie en feedback over jouw persoonlijke practice en lesgeven.

ANATOMIE EN FYSIOLOGIE

Zelfs eenvoudige yogahoudingen vereisen complexe en dynamische acties in ons lichaam. In deze trainingsmodule leer je de namen, functies en mogelijke uitdagingen vanuit een toegepast anatomisch perspectief. Je ontvangt en volgt een online anatomiecursus van David Keil.

ZAKELIJKE VAARDIGHEDEN VOOR DOCENTEN

In deze module krijg je praktische informatie over hoe je aan de slag kunt als docent, hoe je een baan kunt vinden en jezelf kunt presenteren als yoga docent, maar ook tips voor het lesgeven van online yoga.

KWALIFICATIES

Na het behalen van deze docentenopleiding kom je in aanmerking voor een Yoga Alliance RYT-200 (geregistreerde yogadocent die een 200 uur durende yoga lerarenopleiding heeft afgerond bij een Yoga Alliance Registered Yoga School (RYS).)

VOORWAARDEN

Je moet een consistente, toegewijde yoga practice hebben en een sterk verlangen om de vinyasa yoga te leren en te verkennen. Om deel te nemen aan de opleiding is het een vereiste dat je een regelmatige practice hebt van (vinyasa) yoga.

‘Yogalessen geven, het delen van kennis en verdieping, studenten verder helpen en ze te inspireren vooral hun zelf te zijn, is iets wat ik elke keer weer als mooi en bijzonder ervaar. Yoga is liefde en liefde is er voor jezelf maar ook om te delen.’ – Marlene Henny

VOORBEREIDINGEN

Verplichte literatuur

 • Moving into Stillness: Erich Shiffman

SUGGESTIES

 • The Heart of Yoga: T.K.V Desikachar
 • Functional Anatomy of Yoga: David Keil

BEOORDELINGEN

 • Huiswerk
 • Praktische opdrachten
 • Twee schriftelijke examens
 • Een onderwijsexamen

TARIEVEN

Early Bird tarief  2.250 euro (Tarief tot 5 januari 2022)
Regulier tarief  2.450 euro (Tarief vanaf 5 januari 2022)

Betaling in termijnen 3 betalingen van  850 euro

* (Volledige betaling dient voldaan te zijn vóór 1 april 2022)

Betaling in termijnen

 

*Lively Academy is aangesloten bij het CRKBO (beroepsinstituut) en erkend als officieel opleidingsinstituut. Hierdoor wordt er 0% BTW gehanteerd op de opleidingen en events.

Door het boeken van deze opleiding ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Lively Academy.

Datum

11 mrt 2022 - 05 jun 2022

Kosten

€2,250.00

Labels

Early Bird

Locatie

Lively Academy
Louis Loyenstraat 5 Maastricht
Website
https://lively-academy.com/contact

Organisator

Lively Academy
Telefoon
043 – 311 85 08
Email
info@lively-academy.com
Website
https://lively-academy.com/contact

Docent/Speaker

 • Marlene Henny
  Marlene Henny
  Vinyasa Yoga Trainer

  Marlene Henny (E-RYT 500) geeft al meer dan 18 jaar les en is een ervaren yoga docent en is nationaal en internationaal bekend om haar kennis en ervaring in het opleiden van Vinyasa yoga trainingen en docenten. In 2009 ontwikkelde zij een nieuwe stijl yoga genaamd Core Flow yoga en heeft zij deze vorm van yoga bij verschillende yoga studio’s in Nederland. Zij weet als geen ander hoe je een les kunt opbouwen zodat iedereen mee kan komen en een fijne ervaring heeft. Hiernaast geeft zij diverse verdiepende trainingen voor zowel docenten als yogi’s en geeft zij sinds 2013 ook online yoga. Marlene is opgeleid in Iyengar yoga, vinyasa yoga, core strength vinyasa en restorative yoga.

Click to access the login or register cheese