Workshop-yin-yogaLively Academy

Workshop Yin Yoga, Chinese geneeskunde, de lente en Qi Gong elementen

Workshop Yin Yoga, Chinese geneeskunde, de lente en Qi Gong elementen

De lente, het houtelement – Lever en Galblaas

Marieke Vliegen


Zondag 16 april – 10:00 – 12:00 uur

 

 

 


Op zondag 16 april begeleidt Marieke Vliegen je tijdens deze workshop Yin Yoga & Chinese geneeskunde, gericht op het voorjaars element hout, met aandacht voor de meridiaan van de lever en de galblaas. Het hout element heeft baat bij beweging, omdat er altijd beweging moet zijn in de galblaas. (daarom loopt deze merdiaanbaan ook aan de zijkant van ons lichaam, omdat dit altijd in beweging is). Er wordt gestart met zachte Qi-gong bewegingen, om vervolgens te verstillen met Yin Yoga in combinatie met Myofascial Release.

Bij yin yoga staat de kracht van overgave en het voedende aspect van energie teruggeven aan jezelf centraal, een moment van opladen. Het staat in verbinding met moeder aarde die ons draagt en voedt terwijl de yang energie in verbinding staat met de meer actieve energie behorende bij de lucht. Een mooi moment om meer aandacht te geven aan een practice die de yin, moeder aarde kwaliteiten in ons versterken en ons in balans houdt met de mannelijke yang activiteiten.

Traditionele Chinese Geneeskunde

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde kan de energie in je lichaam uit balans raken door invloeden van binnenuit, maar ook vanuit je omgeving. Zo hebben de seizoenen invloed op de balans van de elementen in je lichaam. De energie kunnen we onder andere helpen reguleren middels de yin practice. In deze workshop zal de nadruk liggen qua poses op het zoeken naar balans van je hout element, behorende bij het voorjaar. Dit wordt gecombineerd met Myofascial Release technieken middels therapie ballen.

We starten met Qi-gong bewegingen en flowen door in een lange yin practice en sluiten af met een eindontspanning. Dit brengt je dat je gerust en met nieuwe energie je dag vervolgt.

Een moment voor jezelf waarbij je in diepe ontspanning je lichaam een handje helpt en klaarstoomt voor voorjaar. De sessie wordt geëindigd met een heerlijk kopje thee.

 

Wat is Yin Yoga?

Bij yin yoga staat de kracht van overgave en het voedende aspect van energie terug geven aan jezelf centraal. Een moment van opladen. Het staat in verbinding met moeder aarde die ons draagt en voedt terwijl de yang energie in verbinding staat met de meer actieve energie behorende bij de lucht.

Door houdingen langer vast te houden met ondersteuning van o.a kussens, zink je in een staat van meditatie terwijl je spierkracht loslaat en je ontspant in de gebieden van je lichaam die van nature minder mobiel zijn; je bindweefsel, pezen en gewrichten. Om je lichaam gezond te houden is het belangrijk om ook aan die gebieden aandacht te geven.

Bindweefsel

In je bindweefsel vindt je volgens de traditionele Chinese geneeskunde energiebanen, meridianen genoemd, die door het hele lichaam lopen en verbinding maken met je organen. Dit zijn dezelfde energiebanen waar in de acupunctuur mee wordt gewerkt. Naast acupunctuur is het aanbrengen van een stretch of compressie een manier om de energiestroom te beïnvloeden.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde kan de energie in je lichaam uit balans raken door invloeden van binnenuit, maar ook vanuit je omgeving. Zo hebben de seizoenen invloed op de balans van de elementen in je lichaam. De energie kunnen we onder andere helpen reguleren middels de yin practice.

 

€ 37,50

€35,00  – leden Lively Yoga

 

 

Door het reserveren van dit event ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Lively Academy.

 

Datum

16 apr 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 am - 12:00 pm

Kosten

37,50

Locatie

Lively Academy
Louis Loyenstraat 5 Maastricht
Website
https://lively-academy.com/contact

Organisator

Lively Academy
Telefoon
043 – 311 85 08
Email
info@lively-academy.com
Website
https://lively-academy.com/contact

Docent/Speaker

Click to access the login or register cheese