yin-yoga-workshopLively Academy

Workshop Yin Yoga – de Lente, het hout element volgens TCM

VERWARMDE LENTE YIN SPECIAL MET MARIEKE VLIEGEN

Trakteer jezelf op een 2 uur durende Yin Yoga workshop gericht op het hout / lente element vanuit de Traditionele Chinese geneeskunde.
Zondag 6 maart 2022 – 10:00 – 12:00 uur

Op zondag 6 maart staat weer de gerichte seizoens Yin Yoga workshop volgens de Traditionele Chinese geneeskunde met Marieke Vliegen op de planning. De Yin Yoga workshop is gericht op de lente en het hout element met mooie verdiepingsaspecten. De Yin Yoga wordt gegeven in een therapeutische infrarood verwarmde ruimte van circa 28 graden. De infrarood panelen (Infrared Therapy), hebben een therapeutisch en helend effect op het lichaam en de geest.

Bij yin yoga staat de kracht van overgave en het voedende aspect van energie teruggeven aan jezelf centraal, een moment van opladen. Het staat in verbinding met moeder aarde die ons draagt en voedt terwijl de yang energie in verbinding staat met de meer actieve energie behorende bij de lucht. Een mooi moment om meer aandacht te geven aan een practice die de yin, moeder aarde kwaliteiten in ons versterken en ons in balans houdt met de mannelijke yang activiteiten gericht het aankomend voorjaar.

Yin Yoga werkt in vergelijking met andere yogavormen niet op spierkracht, maar op het bindweefsel in je lichaam. In je bindweefsel vind je volgens de traditionele Chinese geneeskunde energiebanen, meridianen genoemd, die door het hele lichaam lopen en verbinding maken met je organen. Dit zijn dezelfde energiebanen waarin de acupunctuur mee wordt gewerkt. Naast acupunctuur is het aanbrengen van een stretch of compressie een manier om de energiestroom te beïnvloeden. Zo kan het zijn dat je met een stretch in je been de energie behorende bij je lever stimuleert.

Tijdens deze workshop staat het hout element centraal die behoren bij de lever en galblaas energie. Gedurende deze sessie worden specifieke houdingen uitgeoefend die je lever en galblaas meridiaan stimuleren. Hoe dit werkt zal in deze workshop sessie uitlegt worden tijdens de houdingen.

Tijdens deze workshop wordt ook Myofascial Release verweven in de practice. Deze workshop is ook ideaal om al eens kennis te maken als je interesse hebt in de RYT25 uur Yin & Myofascial Release training die start in mei. Lees HIER meer over deze training.

 

€ 37,50

€35,00  – leden Lively Yoga

*Lively Academy is aangesloten bij het CRKBO (beroepsinstituut) en erkend als officieel opleidingsinstituut. Hierdoor wordt er 0% BTW gehanteerd op de opleidingen en events.

*Lively Academy is aangesloten bij het CRKBO (beroepsinstituut) en erkend als officieel opleidingsinstituut. Hierdoor wordt er 0% BTW gehanteerd op de opleidingen en events.

 

 

Door het reserveren van dit event ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Lively Academy.

Datum

06 mrt 2022
Verlopen!

Tijd

10:00 am - 12:00 pm

Kosten

37,50

Locatie

Lively Academy
Louis Loyenstraat 5 Maastricht
Website
https://lively-academy.com/contact

Organisator

Lively Academy
Telefoon
043 – 311 85 08
Email
info@lively-academy.com
Website
https://lively-academy.com/contact

Docent/Speaker

Click to access the login or register cheese